ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας σχεδιάστηκε με στόχο να φέρει την πόλη πιο κοντά στον πολίτη. Σήμερα όλοι εμείς, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, αναγκαζόμαστε να προσαρμοζόμαστε στην -πολλές φορές- στρεβλή και άναρχη λειτουργία της. Ήρθε ο καιρός να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, να διαμορφώσουμε μια νέα σχέση με την πόλη. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις που δίνουν πραγματικές λύσεις. Λύσεις που θα μας αφορούν όλους.

Η υλοποίηση του έργου ξεκινά μέσα από μια νέα φιλοσοφία, που μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε, από την πρώτη ημέρα, τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας και να προσαρμοζόμαστε ήπια και αρμονικά στην εξέλιξή της.

Για πρώτη φορά, ένα έργο τόσο μεγάλης εμβέλειας πραγματοποιείται με την συμμετοχή των πολιτών, δημιουργώντας μια ξεχωριστή σχέση με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Σε αντίθεση με άλλα τεχνικά έργα, τα οποία σχεδιάζονται, υλοποιούνται και στη συνέχεια παραδίδονται στους πολίτες, ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας θα είναι ορατός και ανοιχτός στους πολίτες, από την αρχή έως την ολοκλήρωσή του.

Είναι ο νέος τρόπος λειτουργίας του Δήμου των Αθηναίων που μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τις θετικές αλλαγές και να βιώνουμε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Η πιλοτική εφαρμογή του έργου θα γίνει αρχικά με ήπιες διαμορφώσεις οδών μέσω σήμανσης και χρωματισμών του οδοστρώματος, τοποθέτηση φυτών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού όπως ζαρντινιέρες, παγκάκια, καλαθάκια. Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει η υλοποίηση των μόνιμων έργων. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας θα μπορούν να δουν τα οφέλη μίας από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις στην ιστορία της, εξερευνώντας, δοκιμάζοντας και αξιολογώντας καθημερινά τις παρεμβάσεις και τις ρυθμίσεις, που θα πραγματοποιηθούν.